Klatreløypene

Det er to klatreløyper i Ravnfloget, kalt den Grønne og den Svarte. Før vi besluttet å realisere dette anlegget gjorde vi grundige studier både i Norge og andre land hvor det er bygd Via Ferrataer. Vi var veldig fokusert på sikkerhet og kvalitet i alle ledd. På bakgrunn av det vi tilegnet oss av kunnskap i forstudien valgte vi å engasjere Norsk Boltefond til å gjennomføre et forprosjekt som skulle danne grunnlag for en beslutning om å realisere prosjektet. Under forprosjektet ble flere lokaliseringer vurdert. Norsk Boltefond ble også valgt til å bygge anlegget. Vi er veldig godt fornøyd med resultatet. Veldig spennende og eksponerte løyper, men samtidig ikke alt for fysisk krevende.

Grønn løype

Grønn løype er 510 m lang og har 225 høydemeter. Den har en bratt start, men er veldig varierende og artig å gå med utrolig utsikt over kulturlandskap, havet og øyene med øya Søla som det ruvende blikkfanget. Etter 30-40 min klatring møtes den grønne og sorte løypa. Litt etter at de to løypene møtes er det bygd en rasteplass hvor man kan sitte ned og nyte. Herfra er det noe slakkere klatring som etter hvert går over i noe tøffere utfordringer igjen. Helt på toppen er det anlagt ei ‘nepalbru’. For de som ikke ønsker å gå over denne kan man en kople seg fra løypa og gå de siste få meterne opp til toppen av Ravnfloget.

Svart løype

Denne tillater vi ikke at man klatrer før man har gjennomført den grønne løypa. Den sorte har en lengde på 550 m, og den har samme antall høydemeter som den grønne, 225 m.  Den sorte går nesten loddrett opp veggen de første 150 meterne, men deretter litt slakkere fram til den går sammen med den grønne løypa. Litt etter at de to løypene møtes er det bygd en rasteplass hvor man kan sitte ned og nyte. Herfra er det noe slakkere klatring som etter hvert går over i noe tøffere utfordringer igjen. Helt på toppen er det anlagt ei ‘nepalbru’. For de som ikke ønsker å gå over denne kan man en kople seg fra løypa og gå de siste få meterne opp til toppen av Ravnfloget.

Selv om den svarte løypa er bratt og eksponert, gjør solide fotsteg og håndfester at du kan føle deg trygg.