Klatreløypene

Det er to klatreløyper i Ravnfloget, kalt den Grønne og den Røde. Før vi besluttet å realisere dette anlegget gjorde vi grundige studier både i Norge og andre land hvor det er bygd Via Ferrataer. Vi var veldig fokusert på sikkerhet og kvalitet i alle ledd. På bakgrunn av det vi tilegnet oss av kunnskap i forstudien valgte vi å engasjere Norsk Boltefond til å gjennomføre et forprosjekt som skulle danne grunnlag for en beslutning om å realisere prosjektet. Under forprosjektet ble flere lokaliseringer vurdert. Norsk Boltefond ble også valgt til å bygge anlegget. Vi er veldig godt fornøyd med resultatet. Veldig spennende og eksponerte løyper, men samtidig ikke alt for fysisk krevende.

Grønn løype

Grønn løype er 510 m lang og har 225 høydemeter. Den har en bratt start, men er veldig varierende og artig å gå med utrolig utsikt over kulturlandskap, havet og øyene med øya Søla som det ruvende blikkfanget. Etter 30-40 min klatring møtes den grønne og sorte løypa. Litt etter at de to løypene møtes er det bygd en rasteplass hvor man kan sitte ned og nyte. Herfra er det noe slakkere klatring som etter hvert går over i noe tøffere utfordringer igjen. Helt på toppen er det anlagt ei ‘nepalbru’. For de som ikke ønsker å gå over denne kan man en kople seg fra løypa og gå de siste få meterne opp til toppen av Ravnfloget.

Rød løype

Denne løypa har en større vanskelighetsgrad enn den grønne. Derfor krever vi at de som vil klatre denne må ha god klatreerfaring for å starte på denne. Den røde har en lengde på 550 m, og den har samme antall høydemeter som den grønne, 225 m.  Den røde går nesten loddrett opp veggen de første 150 meterne, men deretter litt slakkere fram til den går sammen med den grønne løypa. Litt etter at de to løypene møtes er det bygd en rasteplass hvor man kan sitte ned og nyte. Herfra er det noe slakkere klatring som etter hvert går over i noe tøffere utfordringer igjen. Helt på toppen er det anlagt ei ‘nepalbru’. For de som ikke ønsker å gå over denne kan man en kople seg fra løypa og gå de siste få meterne opp til toppen av Ravnfloget.

Selv om den røde løypa er bratt og eksponert, gjør solide fotsteg og håndfester at du kan føle deg trygg.

Turen opp til løypa og turen ned igjen

Fra parkeringsplassen på Sundsvoll og opp til innfeste er det laget en fin sti gjennom et spennende landskap opp til Vegatrappa.

Oppmøtepunktet for klatringen er et nybygget service-/beredskapshus som ligger ved stien etter ca. 10 minutters gange.

Turen videre tar i underkant av 20 min rolig gange og tilsammen har denne turen 100 høydemeter.

Retur ned igjen går på Vegatrappa, ei spektakulær  tretrapp som er bygd fra ura og opp til toppen av Ravnfloget. Denne er en egen opplevelse hvor det er lagt inn flere rasteplasser.

Utstyret leveres i beredskapshuset på nedturen.

Sikkerhet

Sikkerheten er godt ivaretatt i Ravnfloget. Og når alle som klatrer på forhånd har satt seg inn i sikkerhetsforskriftene så kan vi nærmest garantere en flott opplevelse i fjellveggen!