ENGLISH

Ravnfloget Via Ferrata på Vega åpner lørdag 8. juni 2019!

Bestill klatreturer i spektakulære omgivelser allerede nå.

Å klatre i Ravnfloget har vært en drøm for mange.

Et barskt fjell som stort sett har vært lekeplass for ravn og havørn.

Nyheter

5 måneder siden

Ravnfloget

Sliter du med å finne den rette julegaven? Et gavekort på en klatretur i den nye Via Ferrataen på Vega er løsningen 📧 Den tøffeste gaven som garantert gir minnerike opplevelser 👍
Link til gavekortet finner du her: www.ravnfloget.no/julegave/
Og link til mere informasjon om klatreløypa på Ravnfloget finner du her: www.ravnfloget.no/
... Vis merVis mindre

Sliter du med å finne den rette julegaven? Et gavekort på en klatretur i den nye Via Ferrataen på Vega er løsningen 📧 Den tøffeste gaven som garantert gir minnerike opplevelser 👍 
Link til gavekortet finner du her: https://www.ravnfloget.no/julegave/ 
Og link til mere informasjon om klatreløypa på Ravnfloget finner du her: https://www.ravnfloget.no/

5 måneder siden

Ravnfloget

... Vis merVis mindre

Opp til løypa.

Fra parkeringsplassen på Sundsvold og opp til innfeste er det laget en fin sti gjennom et spennende landskap. Turen tar i underkant av 30 min rolig gange og har 100 høydemeter.

Klatreløypene

Det er bygd to klatreløyper. Den grønne er ca. 510 m og den sorte er ca. 550 m. Midt i veggen møtes de og går over i en nepalbru.

Retur til parkeringsplass

Retur ned igjen går på tretrappa som er bygd fra ura og opp til toppen av Ravnfloget, Vegatrappa. Denne er en egen opplevelse hvor det er lagt inn flere rasteplasser.

Sikkerhet

Guidene vil gjøre sitt ytterste for at du skal oppleve turen på en trygg måte selv om du beveger deg i ytterkant av din komfortsone. De er opplært på å håndtere eventuelle uforutsette ting. Gode håndfester og stegjern gjør at regnvær ikke er hindring for å klatre trygt i Ravnfloget.

Sesong

De klimatiske forholdene på Vega med milde vintre og lite snø, gjør at vi vil kunne ha en lang sesong for klatring i Ravnfloget. Vi regner med at i de fleste årene kan sesongen starte i april og tilby klatring til i midten av oktober. Hvis det blir kuldegrader vil vi av sikkerhetsmessige grunner stenge Via Ferrataen.

Toppen av Ravnfloget

Fra toppen av Ravnfloget er det en fantastisk utsikt. Hvis været tillater det vil du kunne se det meste av det berømte verdensarvområdet rundt Vega. Området har stått på UNESCO’s verdensarvliste siden 2004. Spør guiden og du vil få rede på det meste. I gapahuken på toppen kan du nyte medbrakt mat og drikke og møte andre som har tatt seg til toppen gjennom å gå opp Vegatrappa.